HTML

Aussie adventures 2009-...

Ime a blog az ausztráliai tartózkodásomról. Remélem mindenkinek ki tudom ezzel elégiteni az igényeit. Irjatok majd az otthoni eseményekről!

Friss topikok

Linkblog

Márc.1., eljött az ősz:-(

2010.03.10. 03:07 SH. Hanna

Múlt hét elején kis időre vége lett a nyárnak, de szerencsére csak néhány napra. Most már nagyon kellemes 20-on fokok második fele:-)

Egyébként tök jó a március a dekes naptárban, 2 képen is rajta vagyok:-)

Múlt héten voltunk kirándulni a Royal National Park-ban, apukám bringával, de elfelejtette a klipszes cipőjét vinni, úgyh szegény kicsit szenvedett, én meg anyukámmal sétálgattam. Egy érdekes jelenségnek/eseménynek lehettünk szemtanúi. Az egyik picnicezős helyen 2 nagy csoport ült pokrócokon egymástól legalább 50m-re, és arra lettünk figyelmesek, hogy az egyik csoportban csak hölgyek és kislányok, a másikban meg csak pasik és fiú gyerekek. Lényeg az, hogy kb 5 muszlim család lehetett, akik ott BBQ-ztek, és a gyerekek hozták-vitték a húsokat, salátákat, italokat az egyik társaágtól a másikhoz, és ők voltak egyben az egyetlen kommunikációs “kapocs”. Mi épp az egyik imaidejükkor értünk oda, és a férfiak szépen beállva a megfelelő irányba, imádkoztak és énekelgettek.

Voltunk egyik nap anyukámmal outletben, ahol több-kevesebb sikerrel vettünk ezt-azt, de hnap v hnap után majd próbálkozunk egy másikban is, ahol remélem sikerebbek leszünk.

Ebédeltünk egyet a hal piacon is:-) Ez csak azoknak mond vmit, akik már voltak ott. Lényeg az, h nagyon finom, és tudják, h mit és hogy kell csinálni a halakkal. Ha már vásásrlás és kaja, akkor voltunk a Paddie’s Marketen is, ami egy piac a kinai negyedben, és ha kell souvenir, akkor azt itt kell venni. Mi ebből most kevesebbet vásároltunk, de azért körülnéztünk és finomat ebédeltünk.

Voltam a szokásos szerdai falmászáson is, most kicsit bővebb társasággal. 5-en voltunk: Laura, az egyik barátnője, annak egy haverja és az ő friss barátja, akit a hétvégi meleg felvonuláson ismert meg. “Bemelegitésképp” fogyasztottunk egy golden gaytime nevű fagyit, ami irtózatosan finom, de sajnos nem nagyon tudok nektek küldeni…:-(

Csütörtökön és pénteken volt az elsősegély tanfolyamom. Azzal kezdeném, hogy sikerült:-) Nekem tetszett, jó fejek voltak az emberek. Végül a vörös keresztnél csináltam, akik kb 2 naponta inditanak ilyen tanfolyamot, és igy is 16-an voltunk. Sok mindent tanultam, már csak egy elsősegély csomag kéne, hogy alkalmazni is tudjam. Még defibrillatort is tudok használni (olyan is kéne, bár jobb szeretném, ha nem kéne alkalmazni…). Mondta az oktató, hogy minden önkormányzatnál, és majdnem minden suliban van, nem olyan drága 2-3000 dollár (4-500 000 Ft.), úgyh elég sokan vesznek. Rögtön eszmbe jutott a magyarországi defib. állomány, és szegény Kolonics…:-( Egyébként nagyon jó volt hallani a rengeteg merges kigyóról, pókról és tengeri lényekről… A világ 10 legmérgesebb kigyója megtalálható Ausztráliában, és úgy mellesleg a 12-14. legmérgesebb is:-). Itt a keleti part mentén kevesebb kigyófaj van, mint pl. a sivatagban, de a pókok közül elég sokkal találkozhatok, akár itt Sydneyben…:-( És hát a tengerparton is sok minden megfordulhat. Evezés közben volt, hogy láttam nagyobb meduza fajokat a vizben:-( Úgyh most kicsit jobban fogok ezekre is figyelni…

Pénteken este voltam a csajokkal bowlingozni meg billiárdozni. Billiárdban az egyik játéknál egymás után 5 golyót belőttem (az egyik ütésnél 2-t egyszerre):-) Bowlingban annyira nem brilliroztam, volt azért egy strike, meg néhány spare. Az első játékot sikerült igy is megnyernem, de a második már nem ment jól:-(

Foglaltam szállást Canberrába húsvét hétvégére (szavazás I. forduló), és képzeljétek el, hogy most van Canberrában, a Nemzeti Múzeumban egy kiállitás az Orsay-i múzeumból , ami soha többet nem lesz látható külföldöm, mert rájöttek, h túl értékes és kockázatos kölcsönadni a festményeket:-). Pont azon a hétvégén lesz vége, úgyh gyorsan arra is foglaltam jegyeket.

Nagyjából ennyi az annyi. Remélem mindenkivel minden ok!!!:-)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hannadownunder09.blog.hu/api/trackback/id/tr491827497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2010.03.10. 14:24:15

ide meg a tél jött el...köszönjük a jó kis beszámolót. Nagyon okosan töltöd ki szabadídőd nagy részét; kultúrával, sporttal, természetjárással foglalatoskodsz: csak így tovább, de tartsd szem előtt: golden gaytime fagyit nem ehetsz többet, mert az ártalmas az egészségre!!!
Üdv.: Anna néni

L.Vercsi 2010.03.12. 19:38:26

Hahó!
Grat az elsősegélyhez! Meg jó volt olvasni, h ennyimindent csinálsz:)
Ahogy Anna is említette, idehaza nagy havazás volt szerdán, de a földön közben már olvadt is... Küldj pár fokot :)
Pussz

SH. Hanna 2010.03.13. 02:20:20

Már úton van az a néhány fok:-)))
Még egy hétig itt van az anyukám, utána sajnos a tanulásról fog szólni az összes bejegyzés, de arról is vannak egész érdekes dolgok, pl. online órák, stb... (a stb egyenlőre még nem tudom, h mit takar...)
Kitartást a télhez!!!
süti beállítások módosítása