HTML

Aussie adventures 2009-...

Ime a blog az ausztráliai tartózkodásomról. Remélem mindenkinek ki tudom ezzel elégiteni az igényeit. Irjatok majd az otthoni eseményekről!

Friss topikok

Linkblog

Újabb hétköznapok...

2009.10.12. 09:24 SH. Hanna

Most már  megjött jobb idő. Remélem sokáig kitart. Mondjuk legalább addig mig haza nem megyek…

Az elmúlt napokban elég sokat foglalkoztam az egyetemi dolgokkal, kerestem felkészitő kurzust meg magán tanárt, de nem túl sok sikerrel, mert elég különös eset vagyok, akinek az alapotól kezdve kéne valami gyorstalpaló. Egyébként magyarul sem nagyon tudom a bioszt, kémiát stb., de az angolban is komoly korrepetálásra szorulok. Már hozzáfogtam a tanuláshoz, elkezdtem olvasni egy angol biosz könyvet, amit még a repülő útra vittem magammal, de ott nem igazán lapoztam bele. Ezen kivül ma megpróbáltam a több mint 10 évvel ezelőtti könyvtár kártyámat érvényesiteni, de nem fogadták el:-( Nem tudtam még újat csináltatni, mert nem volt nálam olyan papir, amivel tudom igazolni a lakcimem. De itt nem is nagyon létezik ilyen, plane nekem… Egyébként nagyon jók itt a könyvtárak. Ingyen van a kölcsönzés, cask akkor kell fizetni, ha későn hozol vissza valamit. Rengeteg könyv, DVD és játékokat is lehet kölcsönözni. Utóbbinak van egy eves dijja, de ez nagyon minimális. Ma voltam még a bankfiókban, ahol megnyitották a számlám, mert a Pina nem tudta regisztrálni, hogy diák vagyok, pedig ott volt a nemzetiközi diákom… Melót is elkezdtem keresni, de nem túl intenziven… Elmentem a tőlünk kb 5 percre  lévő fitness terembe, ahol ergók is vannak, de rohadt drága, úgyh maradok az evezős klubnál. Az egyik személyi edző evezős, úgyh hozzá irányitottak, és ő ajánlott nekem evezős klubbokat, lassan ez is rendeződik:-)

Most már minden nap mozgok valamit, és sikerült valami változatosságot is belevinnem, úgyh egy-két izomcsoportom izomlázban szenved… Voltam újra a Lane cove folyónál, de sajnos nem találkoztam olyan élővilággal, mint a múltkor, mert eső után mentünk, úgyh cask a madár világot tudtam nektek megörökiteni, meg az apukámat (itt még edzés előtt):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Még egy érdekesség, hogy a parkokban ilyen kis kerti sütögetésre alkalmas gázzal működő BBQ-k vannak, melyek használata INGYENES... Ezen a részen 3 db volt, de a fustásom közebe sokkal több ilyennel találkozom.

Tegnap voltam biciklizni a Centenial Park-ban, ahova nagyon sokat jártunk kis koromban. Ott tanultam meg biciklizni, és csomószor picniceztünk. Apukám a 40 éves bringás haverjaival tekert egyet a környéken, ézért sajnos csak a mountain bike állt rendelkezésemre. Olyan lassan mentem, sorra előztek le az országúti cangákkal, de legközelebb én nyúlom le a road bike-ot…

Múlt hét közepén megérkeztek apukám kajakos ellenfelei, akik a World Masters Games-ekre jöttek hozzánk, de erről majd egy külön bejegyzés lesz…

Csináltam néhány fotót a házunkról, most már egy-két szoba egész pofás lett:

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hannadownunder09.blog.hu/api/trackback/id/tr1001444148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2009.10.12. 15:38:50

Szia Hanna, sajnos most csak köszönni van időm, de majd holnap....a szobák takarosak, de nem elég zsúfoltak:)
én most ragtam fel egy falvédőt a konyhába a 20-as évekből: "az én uram csak a vizet issza, nem siratom lányságomat vissza" felírattal.
Üdv.!

SH. Hanna 2009.10.13. 02:17:16

A többi szobában még ennyi bútor sincs... 10 évvel ezelőtt mindent elvittünk Magyarországra. Még talán a fürdő a legzsufoltabb, mert itt hagytuk a kádat, zuhanyt, csempéket, amik egyébként születésem óta nem változtak...
Finom volt a falvédő? ;-)

allianna 2009.10.13. 10:02:54

haha,tényleg...szóval RAKTAM

L.Vercsi 2009.10.14. 12:27:40

Hahó Hanna!
Nagyon szép helyek... És tök jó a fotó dolog, majd rakjál még fel!
Ma reggel Annával megemlegettünk zuhizás közben, mert itt rettenetes idő van, a napi CSÚCS hőmérséklet 4-8 fok, és kegyetlen szél fúj, úgyhogy így pár nappal hosszútávú előtt vízre se megyünk... Ja, a megemlegetés, szóval, h "ó, Hanna volt a tudója a vizhő állításnak..."
Oszd meg velünk a tudományt, mert ilyen hidegben állítani kell majd.
Remélem ott kicsit se hasonló az idő.
Pusz, jó légy:)

(ja, ma megyek demonstrátori megbízólevél (el-ne-aludjak) átadásra... De lesz utána állófogadás:) )

SH. Hanna 2009.10.14. 15:17:03

Gyűlnek a képek, és lassan lehet, hogy valamilyen képtárat kell létrehoznom...
Szerencsére nálunk jobb idő van már:-) De itt sem szálltak vizre az öreg evezősök, mert akkora szél volt, hogy lefújták a versenyeket...
Vizállitás: Csenge és Magdi már kifigyelték... A mozsdóhoz közelebbi lámpás álmennyezetet kell elmozditani (kiemelni) és ott találjátok meg a csapot, amin van számozás (nagyobb szám, melegebb viz:-)))
Remélem érthető volt, mert nem akarok jégcspokkat találni a zuhanyzóban, amikor hazamegyek...
Hajrá hosszútávún!!!
Egyébként ma én is újabb állófogadáson voltam...:-)
süti beállítások módosítása